Image Alt

Warsztaty sensoryczne: degustacja słodów

Warsztaty sensoryczne: degustacja słodów

Warsztaty sensoryczne – degustacja słodów z Pawłem Leszczyńskim z Viking Malt

Niedziela 10 czerwca
Godz. 14:00 i 15.30*
Bezpłatne

Liczba miejsc w każdej grupie: 30

Zapisy: w Biurze Festiwalu**

*Zapisy na godz.15.30 zostaną uruchomione po zapełnieniu się grupy na godz. 14.00.

Zapraszamy na warsztaty słodowej sensoryki z Pawłem Leszczyńskim z Viking Malt. Paweł Leszczyński jest piwowarem domowym i certyfikowanym sędzią piwnym, specjalizuje się w szkoleniach sensorycznych. Jako doradca ds. browarów rzemieślniczych pracuje w słodowni Viking Malt. Jest też współorganizatorem Warszawskiego Festiwalu Piwa. – Analiza sensoryczna jest jedną z podstaw, po jakie może sięgnąć piwowar wybierając słód – podkreśla Paweł Leszczyński. – Jego smak i aromat w dużej mierze wpływa na ostateczny smak piwa. Zależy nie tylko od procesu słodowania i użytej przy tym technologii, ale też od odmiany jęczmienia i warunków uprawy. Kluczowa w procesie produkcji jest wieloletnia współpraca słodownika z rolnikami. W testach sensorycznych możliwa jest ocena barwy i homogeniczności ziarna oraz zapachu i smaku słodów. Na ćwiczeniach ocenimy słody polskie z tegorocznych zbiorów oraz fińskie słody karmelowe – podsumowuje Paweł Leszczyński.

 

** Wyrażam zgodę na udostępnienie Centrum Kultury „Zamek” pl. Świętojański 1 54-076 Wrocław, organizatorowi 9.WFDP, danych osobowych w postaci imienia i adresu e-mail. Przyjmuję do wiadomości, że dotyczące mnie dane osobowe zawarte w dobrowolnie złożonym przez mnie oświadczeniu będą przetwarzane zgodnie z przepisami Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) nr 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (RODO) oraz polskimi przepisami regulującymi ochronę danych osobowych.

Oddałeś/aś maksymalną ilość głosów w dniu dzisiejszym. Zamknij

Już głosowałeś/aś na to piwo. Zamknij

Twój głos został oddany. Dziękujemy.