Image Alt

Warsztaty degustatorskie i szkolenia podczas 11. WFDP

Warsztaty degustatorskie i szkolenia podczas 11. WFDP

Szkolenie degustatorskie

Chcesz nauczyć się, jak fachowo degustować piwo, na jakie elementy zwrócić uwagę i jak je ocenić? Myślisz, że profesjonalna wiedza sensoryczna i ocena piwa zarezerwowana jest tylko dla specjalistów i sędziów piwnych? Chcesz poznać techniki degustacyjne, zasady analizy piwa, sprawdzić się w teście aromatycznym i pracować z arkuszem oceny piwa? Weź udział w podstawowym kursie z sensoryki i degustacji piwa podczas FDP. Kursanci będą mogli zapoznać się z technikami degustacji i profesjonalną oceną piwa na podstawie sześciu różnych gatunków piw.

Prowadzenie – Krzysztof Lechowski, certyfikowany sędzia piwny, były prezes Polskiego Stowarzyszenia Piwowarów Domowych.

Czas trwania: 1,5 h

Terminy:

Piątek, 3 września, godz. 17:00

Sobota, 4 września godz. 14:00

Sobota, 4 września godz. 16:30

Sobota, 4 września godz. 19:00

Cena: 80 zł

Zapisy: biletyna.pl

Maksymalna liczba osób: 20. W przypadku zgłoszenia się poniżej 15 osób na wyznaczoną godzinę, organizator zastrzega sobie prawo zaproponowania uczestnikowi innej godziny szkolenia lub zwrócenia kosztu biletu uczestnikowi.

Szkolenie nie tylko dla piwowarów

Szkolenia dla bardziej zaawansowanych, chcących zapoznać się również z niepożądanymi aromatami w piwie, na bazie aromatów Flavour Active poprowadzi Paweł Leszczyński, certyfikowany sędzia piwny, współorganizator Warszawskiego Festiwalu Piwa.

To szkolenie pomyślane jest jako kalibracja dla piwowarów domowych i rzemieślniczych, (ale też dla innych zainteresowanych światem różnorodności piwnych aromatów, niekoniecznie tych właściwych ) dzięki której będą potrafiły szybko zidentyfikować wady w piwie i określić ich źródło. Mniej będziemy skupiać się na nim
na teorii sensorycznej. Zalecane jest, aby każdy z pracowników browaru przeszedł podobny kurs minimum raz do roku.

Aromaty: aldehyd octowy (odfermentacyjny i od utlenienia), diacetyl, SO2, H2S, papierowy, utleniony (mieszanka), sztuczny miód, fenolowy,kwas izowalerianowy.

Prowadzenie – Paweł Leszczyński
Czas trwania: 1,5 godziny

Terminy:

Piątek, 3 września, godz. 19:00

Sobota, 4 września, godz. 16:00

Cena: 109 zł

Zapisy: biletyna.pl

Maksymalna liczba osób: 20. W przypadku zgłoszenia się poniżej 15 osób na wyznaczoną godzinę, organizator zastrzega sobie prawo zaproponowania uczestnikowi innej godziny szkolenia lub zwrócenia kosztu biletu uczestnikowi.

Oddałeś/aś maksymalną ilość głosów w dniu dzisiejszym. Zamknij

Już głosowałeś/aś na to piwo. Zamknij

Twój głos został oddany. Dziękujemy.