Image Alt

Scena Piwno-Kulinarna

Scena Piwno-Kulinarna o miejsce spotkań piwowarów, blogerów, kucharzy, osób związanych z szeroko rozumianym browarnictwem, zarówno amatorów, jak i specjalistów. Postarają się pokazać bogatą kulturę produkcji i spożywania piwa, będą rozmowy z ciekawymi gośćmi, liczne konkursy i pokazy, a naszym przewodnikiem będzie Jakub Bartoszewicz. W programie Sceny Piwno-Kulinarnej jest m.in. piątkowy panel dyskusyjny „Kobiety w piwowarstwie rzemieślniczym w Polsce i na świecie”. Poprowadzi go Tomek Kopyra, znawca i smakosz piwa, wideobloger, piwowar domowy, sędzia na międzynarodowych konkursach piwnych, twórca największego i jednego z najbardziej popularnych kanałów na YouTube o piwach rzemieślniczych blog.kopyra.com. Na jego pytania odpowiadać będą Herlinda Heras, piwna edukatorka z Sonoma State University, Marta Jankowska (właścicielka browaru z San Diego działająca w Pink Boots Society, organizacja non-profit działającej na rzecz rozwoju i edukacji kobiet w piwowarstwie) i przedstawicielki polskiej sceny piwnej. W sobotę odbędzie się Live Beer Blogging, podczas którego Tomek Kopyra oraz blogerzy Simon Martin z Wielkiej Brytanii i Martin Voigt z Austrii wezmą pod lupę ciekawe pozycje z browarów uczestniczących we WFDP. Tego samego dnia poznamy zwycięzców festiwalowych konkursów. W niedzielę na Scenie Piwno-Kulinarnej zaprezentuje się Dolnośląskie Stowarzyszenie Browarów Rzemieślniczych. Wieczorami rozbrzmiewać tu będzie dobra, klubowa muzyka.

 

Szczegółowy program godzinowy wkrótce!