Image Alt

Ruszyła sprzedaż biletów na szkolenia i degustacje

Ruszyła sprzedaż biletów na szkolenia i degustacje

Szkolenia i degustacje piwne to nieodłączny element Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa.
Odbywają się w ramach Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich.
Zapraszamy na szkolenia przygotowane specjalnie na WFDP 2023:

 

Chcesz nauczyć się, jak fachowo degustować piwo, na jakie elementy zwrócić uwagę i jak je ocenić? Myślisz, że profesjonalna wiedza sensoryczna i ocena piwa zarezerwowana jest tylko dla specjalistów i sędziów piwnych? Chcesz poznać techniki degustacyjne, zasady analizy piwa, sprawdzić się w teście aromatycznym i pracować z arkuszem oceny piwa? Weź udział w podstawowym kursie z sensoryki i degustacji piwa podczas WFDP. Kursanci będą mogli zapoznać się z technikami degustacji i profesjonalną oceną piwa na podstawie sześciu różnych gatunków piw.
Prowadzący: Krzysztof Lechowski, certyfikowany sędzia, były prezes PSPD.

Terminy:

Piątek, 26 maja, godz. 19:00

Sobota, 27 maja, godz. 16:00

Cena: 80 zł

Kup bilet: KLIK

 

 

Piątek, 26 maja, godz. 18:00 – szkolenie odwołane

Szkolenie dla bardziej zaawansowanych, chcących zapoznać się również z niepożądanymi aromatami w piwie, na bazie aromatów FlavorActiV.
Poprowadzenie: Krzysztof Czechanowski certyfikowany sędzia PSPD, doświadczony piwowar.

To szkolenie przeznaczone jest dla piwowarów domowych i rzemieślniczych, ale też dla innych osób zainteresowanych światem różnorodności piwnych aromatów, niekoniecznie tych właściwych. Dzięki tej wiedzy będziecie potrafili szybko zidentyfikować wady w piwie i określić ich źródło.

W tym kursie omówimy 8 zapachów: aldehyd octowy, kwas masłowy, diacetyl, DMS, heksanian etylu, geraniol, octan izoamylu, zbożowy.

Cena: 110 zł

 

 

Sobota, 27 maja, godz. 11:00 – szkolenie odwołane
Szkolenie dla bardziej zaawansowanych, chcących zapoznać się również z niepożądanymi aromatami w piwie, na bazie aromatów FlavorActiV.
Poprowadzenie: Krzysztof Czechanowski certyfikowany sędzia PSPD, doświadczony piwowar.

To szkolenie przeznaczone jest dla piwowarów domowych i rzemieślniczych, ale też dla innych osób zainteresowanych światem różnorodności piwnych aromatów, niekoniecznie tych właściwych. Dzięki tej wiedzy będziecie potrafili szybko zidentyfikować wady w piwie i określić ich źródło.

W tym kursie omówimy 8 zapachów: stajenny, chlorofenol, kwas izowalerianowy, siarkowodór, merkaptan, metanetiol, metional, stęchły.

Cena: 110 zł

 

 

Sobota, 27 maja, godz. 13:00 – szkolenie odwołane
Szkolenie dla bardziej zaawansowanych, chcących zapoznać się również z niepożądanymi aromatami w piwie, na bazie aromatów FlavorActiV.
Poprowadzenie: Krzysztof Czechanowski certyfikowany sędzia PSPD, doświadczony piwowar.

To szkolenie przeznaczone jest dla piwowarów domowych i rzemieślniczych, ale też dla innych osób zainteresowanych światem różnorodności piwnych aromatów, niekoniecznie tych właściwych. Dzięki tej wiedzy będziecie potrafili szybko zidentyfikować wady w piwie i określić ich źródło.

W tym kursie omówimy 8 zapachów: skunks, lizol, utleniony, fenolonowy, dymny, maślan etylu, koci, metaliczny.

Cena: 110 zł

 

Oddałeś/aś maksymalną ilość głosów w dniu dzisiejszym. Zamknij

Już głosowałeś/aś na to piwo. Zamknij

Twój głos został oddany. Dziękujemy.