Podczas 7. Festiwalu gotowali dla Was:

O kuchni z Ludźmi dla Ludzi
 

 LOGO o kuchni

Już po raz trzeci Ekipa kucharzy z O kuchni z Ludźmi dla Ludzi przygotowała dania związane z projektem Natura Smaku 16/20. Celem kucharzy było przygotowanie produktów z różnych regionów Europy w uzupełnieniu o lokalne dodatki z Polski.


Smaczne i świadome gotowanie prezentowali: Marcin Kurzawa, Aleksandra Lupa, Anna Cieślak, Maurycy Perz.

 

 

Menu Festiwalu Dobrego Piwa 2016:

   
Przystawka:
zapiekana ostryga / majonez sojowy / crumble z chleba piwnego / dzikie polskie zioła


Danie główne:
Żabnica / veloute / makaron pełno jajeczny / sezonowe polskie warzywa / rukiew wodna / liście Merigold


Deser:
ciasteczko piwne / mus z dolnośląskich malin / granita z czarnej herbaty i trawy cytrynowej / kruszonka z palonego masła / pędy kukurydzy  

 

Dolnośląski Magazyn Kulinarny KOCIOŁ

 Kociol

 

 

 

    Laura Chołodecka
     cafebabilon.pl

    Monika Szeffler
     przezogrodek.pl

    Kinga Górska
     mojebistro.pl

    Olga Płaza
     olgaplaza.pl

   Żaneta Hajnowska
    cupcakefactory.pl

Browar Stu Mostów

 LOGO

 

 

  

   Projekt Shops
   www.100mostow.pl/projekt-schops
  Michał Czekajło

Szef kuchni Browaru Stu Mostów, który ze swoim świeżym spojrzeniem na gotowanie, nie boi się eksperymentowania ze smakiem.

Na Scenie Kulinarnej przyrządził autorski deser, idealnie pasujący do Schöpsa – słynnego wrocławskiego stylu piwa, którego odtworzenia podjął się Browar Stu Mostów. Czekajło przygotował specjalnie   dla gości festiwalu pączki z ciasta drożdżowego ze słodem. Nadzienie na bazie mleka zawierało zarówno nuty słodkie, jak i te kwaskowate. Całość została udekorowana zielonym cukrem pudrem, powstałym z chmielu.

 

Restauracja Złoty Pies

   zloty pies

     Podczas pokazu kulinarnego, gotowali:

     Jan Piotr Koziński - Szef Kuchni w Browarze Złoty Pies.
     Od 13 lat w zawodzie, pasjonat kuchni polskiej, w przyrządzaniu potraw korzysta z produktów regionalnych,
     promując kulturę kulinarną Dolnego Śląska.

    
     Łukasz Majewski - Zastępca Szefa Kuchni
     Kamil Nojek - Młodszy kucharz

     O piwie opowiadał Główny Piwowar Browaru Złoty Pies - dr inż. Łukasz Szwed

 

Slow Food

 mix

 

WARSZTATY z cyklu WOJ - Wiedza o Jedzeniu

Sobota 11 czerwca, godz. 13.30 -15.00
warsztaty odbyły się na terenie WFDP, przy Scenie Piwno - Kulinarnej.

 

 

Fotogaleria ze Sceny Kulinarnej:

  • wfdp_2016_d1-178_-_kopia
  • wfdp_2016_d1-179
  • wfdp_2016_d1-186
  • wfdp_2016_d1-190
  • wfdp_2016_d1-192
  • wfdp_2016_d1-194
  • wfdp_2016_d1-199
  • wfdp_2016_d1-200
  • wfdp_2016_d1-208
  • wfdp_2016_d1-214
  • wfdp_2016_d1-215
  • wfdp_2016_d1-216
  • wfdp_2016_d1-232
  • wfdp_2016_d1-235
  • wfdp_2016_d1-236
  • wfdp_2016_d1-246
  • wfdp_2016_d2-123
  • wfdp_2016_d2-124
  • wfdp_2016_d2-125
  • wfdp_2016_d2-126
  • wfdp_2016_d2-127
  • wfdp_2016_d2-131
  • wfdp_2016_d2-132
  • wfdp_2016_d2-133
  • wfdp_2016_d2-135
  • wfdp_2016_d2-136
  • wfdp_2016_d2-346
  • wfdp_2016_d2-348
  • wfdp_2016_d3-218
  • wfdp_2016_d3-224
  • wfdp_2016_d3-231
  • wfdp_2016_d3-232
  • wfdp_2016_d3-239
  • wfdp_2016_d3-240

                       

 

Organizator

Centrum Kultury Zamek

logo-centrum-zamek

Tripadvisor

Lokalizacja

stadion

Wspierają nas

rekinysukcesu.pl

Newsletter

Zapisz się do naszego newslettera aby być ciągle na bieżąco.