Image Alt

Kolacja w Menu Motto

Kolacja w Menu Motto

WYJĄTKOWA KOLACJA Z MENU ZWYCIĘŻCZYNI MASTER CHEFA

WFDP i restauracja Menu Motto zapraszają na wyjątkową kolację, której menu przygotowała Beata Śniechowska, zwyciężczyni drugiej edycji kulinarnego programu Master Chef. Szefowa kuchni Menu Motto połączyła w daniach wyrafinowane smaki i świeże dodatki, a zwieńczeniem doznań kulinarnych będzie degustacja piw z browarów związanych z WFDP. Za ich dobór odpowiada Agnieszka Wołczaska-Prasolik, koordynator branżowy festiwalu.

Co zjemy? Na przystawkę „kanapkę” z grillowanym sercem wołowym, musem z czosnku niedźwiedziego, sardelą i malinami, którą popijemy kwaśnym, owocowym piwem „Acido” w stylu Sour Saison z Browaru Nepomucen. Daniem głównym będzie jagnięcina w dwóch odsłonach z pampuchem, wiosennymi warzywami i demi glacem zestawiona z porterem bałtyckim z Browaru Widawa leżakowanym w drewnianych beczkach. Truskawki, owoce leśne, sorbet maślankowy, przypalany kogel-mogel – to składniki deseru. Idealnie pasować do niego będzie piwo w stylu Fruit Ale uwarzone przez Warsztat Piwowarski według receptury Michała Kordka, ubiegłorocznego zwycięzcy Konkursu Piw Domowych na Wrocławskich Warsztatów Piwowarskich. Oficjalna premiera tego piwa odbędzie się na 9. WFDP.

Gościem specjalnym wieczoru będzie Tomasz Kopyra, wideobloger, piwowar domowy, sędzia na międzynarodowych konkursach piwnych, twórca popularnego kanału na YouTube poświęconego piwom rzemieślniczym blog.kopyra.com. Na gości będą czekać prezenty, w tym oficjalne szkło tegorocznej edycji Wrocławskiego Festiwalu Dobrego Piwa.

– – –

* Kolacja Degustacyjna z Menu Motto – 30 maja, Menu Motto, ul. Hubska 54. Bilety 135 zł (do 20 maja) i 150 zł (od 21 maja). Rezerwacja miejsc: http://menumotto.asysto.pl/.

Oddałeś/aś maksymalną ilość głosów w dniu dzisiejszym. Zamknij

Już głosowałeś/aś na to piwo. Zamknij

Twój głos został oddany. Dziękujemy.